Wie ik ben

Na de MTS en vervulling van militaire dienst bij de Genie werd ik in 1983 werkzaam bij een vestiging van de SGS in Beilen. Tijdens een langdurig dienstverband heb ik mij bij deze werkgever bekwaamd op alle praktische terreinen aangaande het non-destructief technisch materiaalonderzoek. Door mijn fascinatie voor het vak van technisch inspecteur ging ik ook mijn theoretische kennis uitbreiden met het volgen van beroepsgerichte studies en het behalen van aanvullende NDO-certificaten. Daarna heb ik de opleiding Inspektie en Keurings Techniek - level 2 afgerond en daarvoor ben ik gecertificeerd sinds 2004.

Rond de eeuwisseling veranderde mijn standaardfunctie niet toevallig in die van gecertificeerd Technisch InspecteurIn deze hoedanigheid heb ik van 2000 tot en met 2006 op diverse projectlokaties in Nederland gewerkt voor verschillende opdrachtgevers. Om enkele projecten te noemen:  RBI at Delamine (Delfzijl), Pre inspectie at Hoekloos (IJmuiden) en Nieuwbouw CSNH at Gasunie (Anna Paulowna). Tegen het einde van die periode werd ik in opdracht van NEM ook werkzaam als Kwaliteits Inspecteur. Van 2007 tot en met 2011 deed ik inspektie bij ExxonMobil Rotterdam en vanaf januari 2012 tot en met heden ben ik werkzaam bij Teijin Aramid te Delfzijl. Momenteel ben ik werkzaam als Technisch Inspecteur IKT-II in detachering voor GAP Engineering & Project Management.

Door de opgedane beroepservaring en kennis groeide mijn ambitie voor het zelfstandig ondernemerschap en in 2009 heb ik die stap ook gezet. Nadien zijn mijn disciplines en bijbehorende takenpakketten verder uitgegroeid. Graag verwijs ik u naar mijn LinkedIn profiel voor een volledig overzicht. Vanzelfsprekend worden de vereiste certificeringen voor mijn werk met regelmaat bijgewerkt en uptodate gehouden.

jan-zijlstra

nl     en